Heb je brede voeten en wil je dansen als hobby? De juiste schoenen vinden kan moeilijk zijn.

Veel mensen met bredere voorvoet kiezen voor een grotere maat schoenen. Dat kan prima voor dagelijkse schoenen.

Maar voor dans schoenen dat kan pijnlijke resultaten opleveren. Als de danschoenen niet goed aansluiten dan kan je voet in de schoen bewegen tijdens dansen. Dan heb je balans kwijt en kun je blaren van krijgen.

Een andere probleem bij tango dansen is de hoge hakken.

Voor de beginnende dansers voor jazz, Ierse dans enz, zijn jazz schoenen met spitszool zeer geschikt. Hieronder zie je extra brede jazz schoenen die zelfs mijn voeten prima passen. Deze schoenen gaan ook heel lang mee en zijn heel comfortabel.


Geen producten aanwezig

Als je gevorderd ben met Ierse dans heb je speciale schoenen nodig.

Hopelijk kan ik iets meer over vertellen na de eerst volgende vakantie naar Ierland smiley

Tip: Waarom dans ik terwijl ik problemen heb met mijn voeten?
Onderzoek heeft getoond dat ik mijn tenen bijna niet gebruik tijdens lopen. Dat gebeurt vaker bij hallux valgus of hallux rigidus
Bij Ierse dans (of andere soorten dans) word je bewuster van hoe je staat en hoe je voeten bewegen. Bij Ierse dans moet je de tenen heel actief gebruiken. Als het nog kan zou ik sterk aanraden om een proefles te volgen in een dans soort dat je interessant vindt. 


 
 
 
 
 
Wijdeschoenen maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de website gebruiker vriendelijk te maken. Door verder te gaan bent u akkord met de cookies.