De meeste brede voeten zijn vaak alleen met een brede voorvoet. Dus de hiel is meestal niet zo breed en vaak met normale breedte. 

Gelukkig houden de beste schoenen fabrikanten ook rekening met brede voorvoeten.

Het is belangrijk om de schoenen met de juiste pasvorm te kiezen zodat de achter kant van de schoen ook niet te groot is. 

Helaas heb ik jarenlang schoenen gekocht die niet 100% pasten.  Dat is pijnlijk en vervelend. Er zijn in principe 2 soorten schoenen

1. Schoenen die in een keer precies goed passen
2. Schoenen die minder of gewoon niet passen (en pijn doen).

Dus ga nooit voor de tweede optie, er zijn goede schoenen. Bij Wijdeschoenen.nl vind je tips voor schoenen maten, pasvorm en leuke aanbiedingen voor merk schoenen.
 


Geen producten aanwezig

Wat is de Oorzaak van brede voeten?
1: Overbelasting van voeten door hoge hakken.
Klopt niet: De enige schoenen dat ik had met hoge hakken waren toen ik 19 was, 2X gedragen en daarna weggegeven voor goede doel.  Zelfs met bruidschoenen waren breed en zonder hakken (maar waren echt mooi).

2: Overgewicht veroorzaakt brede voeten
Klopt niet: Ik ben nooit groter dan maat 44 geweest. Vaak was ik tussen maat 40-42, alleen tijdens de zwangerschap even maat 44. Ik zag dat veel vriendinen in maat 50 droegen kleine smalle schoentes in maat 38. Dus er klopt iets niet. 

3: Rheuma
Klopt niet: Gelukkig heb ik deze (nog) niet. Mijn oma (84 jaar) heeft wel last van rheuma maar haar schoenmaat is 37.

4: Erfelijkheid
Klopt niet: Iedereen in mijn familie heeft smalle voeten, mijn moeder heeft zelfs mooie voeten. De schoenmaat van mijn vader is kleiner dan mijne. Dus erfelijkheid kan niet de enige reden zijn van brede voeten
 5: Slechte Schoenen dragen
Klopt niet: Helaas heb ik nooit de luxe gehad om goedkope schoenen te dragen. Zo ver kan ik herinneren ik of mijn moeder vermogen betaald aan goede schoenen zodat ik erin kan passen. Dus helaas klopt deze ook niet

Volgens mij brede voeten hebben gewoon iets te maken met pech. 

Er zijn mensen die een grote neus, grote oren of grote handen hebben. Ze hebben alleen geen last van een kledingstuk dat ze strak over hun neus moeten dragen. 
 


 
 
 
 
 
Wijdeschoenen maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de website gebruiker vriendelijk te maken. Door verder te gaan bent u akkord met de cookies.